REconnect ett nytt residensprogram


REconnect är ett samarbete mellan Österlenskolan och Simrishamnsbostäder (SIMBO) och syftar till att bjuda in en alumni som vidareutbildat sig på Konst- eller Designhögskola. Prgrammet hålls på försök under tre år framåt och varje år bjuds en ny alumni in för att just REconnect med platsen där allt började. Residensperioden ska resultera i ett temporärt platsspecifikt verk någonstans i hamnen på temat CROSSING BORDERS som kan tolkas fritt. Programmet vill bidra till Centrumbildningen i Simrishamn med frågor som vilar på konstnärlig grund. Vi vill också visa vad skolan har för syfte och samtidigt  lyfta fram en ung professionell konstnär. Först ut är Emilia Bergmark. Verket invigs i den 20 augusti kl 16. Vi inleder i skolans lokaler.

BAKGRUND


Österlenskolan är en välrenommerad högskoleförberedande utbildning inom konst och designfältet. Våra studenter kommer från hela Sverige och jobbar här under oftast 2 år för att sen kunna söka vidare till hett efter-traktade högskoleutbildningar i Skandinavien och Europa. Under perioden här i Simrishamn kommer studenterna i närkontakt med hamnen och havet och dess olika årstider eftersom skolan ligger just här i ett vackert gammalt sädesmagasin.


Residensprogrammet bygger på en plats-specifik tvåvägsreunion. 


UTSIKT FRÅN SKOLAN


Skolan i hamnen sätter avtryck på alla som arbetar här. Solen går upp över havet här, Det stormar ofta.


CROSSING BORDERS mellan hav och land, luft och vatten, flyga eller simma,  mellan nationer, olika språk, civilisationer, olika sätt att leva.


Utsikt mot en lång historia. Mot horisonten, återhämtning, sorg, ekonomi, hydrologiska cykler, fotosyntes, global uppvärming, hemligheter, antropocentrisk dominans, vårt ursprung.


Här, i fri tolkning finns residensets tematik!


Österlenskolan för Konst & Design


Österlenskolan i Simrishamn är en 2-årig eftergymnasial Konst och Kulturutbilning inom YH, för dig som vill skapa dig en framtid inom bild och form.

Regeringsgatan 2 27231 Simrishamn

Email: info@osterlenskolan.com

Tel: 0709 79 23 43

© Copyright. All Rights Reserved.